gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Средиземноморски отворен пай с меден лук

Средиземноморски отворен пай с меден лук

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k275k
Средиземноморски отворен пай с меден лук1 / 2
16/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на тънки шайби. Пуска се във вряща вода, оставя се за 3 минути и се отцежда.

Лукът се запържва в маслото на среден огън 6 минути при непрекъснато бъркане. Сваля се от котлона и се добавят медът и солта. Разбърква се.

Тестото се разточва и се слага в тава така, че да се оформят стенички. Тестото се набожда с вилица на няколко места.

Плънката се оставя леко да поизстине, слага се върху тестото, покрива се с фолио и се пече 15 минути на 220 градуса. След това фолиото се маха и паят се пече още 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: