Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Бобена чорба с пушен бут

Бобена чорба с пушен бут

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Бобена чорба с пушен бут2 / 2
05/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Обикновена бобена чорба, но в гурме вариант с пушен бут и сметана - и баба ви ще си оближе пръстите"

Необходими Продукти

  • боб - 200 г зрял
  • свинско месо - 200 г пушен бут
  • моркови - 1 малък
  • целина
  • магданоз
  • мазнина - 40 г мас
  • брашно - 40 г
  • червен пипер
  • лук - 1/2 глава, малка
  • сметана - 3 с.л. заквасена
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Един ден предварително накисваме фасула и го сваряваме на следващия ден във водата, в която сме го киснали. Като заври, прибавяме месото от бута и варим до омекването му.

Месото се изважда и чорбата се сгъстява със светла запръжка, приготвена от маста, ситно нарязания лук, брашното и червен пипер.

Разбъркваме чорбата и я оставяме да къкри. Малко преди края се добавят нарязаните на кубчета зеленчуци. Преди самото поднасяне на супата добавяме нарязания на кубчета пушен бут, сметаната и посоляваме на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: