Агнешко къри с подправки (Bhuna gosht)
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Къри»Агнешко къри с подправки (Bhuna gosht)

Агнешко къри с подправки (Bhuna gosht)

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k4k
Агнешко къри с подправки (Bhuna gosht)1 / 2
11/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции6
"Предизвикваме ви да приготвите най-вкусното агнешко на света, после ще намерите време да ни благодарите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тенджера с дафиновия лист, кардамона и 1 пръчка канела. Добавете черния пипер и карамфила, а след една минута прибавете пюрирания лук. Задушете за 15 минути.

Добавете ситно нарязаните зелени чушки, чесън, джинджифил и агнешкото. Поръсете със сол и задушете за 20 минути, като от време на време разбърквате. Ако е необходимо, сипете 2 с.л. вода.

След това добавете куркумата, кориандъра, чилито и гарам масалата. Гответе още 5 минути при непрекъснато разбъркване, като добавите и 2 с.л. вода.

Добавете доматеното пюре и варете още 5 минути. След това сипете 4 ч.ч. вода и продължете да варите за 15 минути. Намалете огъня, добвете киселото мляко, разбъркайте и сервирайте с листа кориандър.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: