Агнешко бутче Корма

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k10k
Агнешко бутче Корма1 / 2
09/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • шафран - няколко жилки
  • розова вода - 1 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 400 г
  • бадеми - 20 г
  • кашу - 20 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • джинджифил - 1 с.л.
  • чесън - 1 с.л.
  • люти чушки - 4 бр. зелени
  • агнешко бутче - 1 кг
  • кориандър - 2 ч.л. на прах
  • гарам масала - 1 ч.л.
  • сол
  • чили - 2 ч.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • индийско орехче - 3/4 ч.л.
  • кардамон - 1/3 ч.л. на прах
  • лайм - сок от 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете шафрана във водата за 15 минути. Загрейте половината олио и запържете лука. Добавете кашуто и бадемите и ги запържете.

Прехвърлете лука и ядките в блендер и пасирайте. В оставащото олио запържете нарязаните люти чушки, дафиновия лист, джинджифила, чесъна, агнешкото, кориандъра и половината гарам масала и 1.5 ч.л. сол.

След 10 минути намалете огъня и прибавете чилито и киселото мляко, разбърквайте за няколко минути. Добавете пюрето с лука и разбъркайте.

Прибавете оставащия гарам масала, индийското орехче и карадамона. След 2 минути сипете 4 ч.ч. вода и задушете, докато месото е готово. Преди да сервирате поръсете със сока от лайм и шафрановата вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: