Конфитюр от дюли
Quince Jam
gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от дюли

Конфитюр от дюли

EfrosiaEfrosia
Джедай
9635k1017k
Конфитюр от дюли1 / 2
18/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции6-8 буркана
"Винаги запазваме последното бурканче от този конфитюр само за себе си!"

Необходими Продукти

  • дюли - 3 кг
  • захар - 1.5 кг
  • лимонтузу - 1 и 1/2 ч.л.
  • коняк - 2 с.л.
  • индрише - 2 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите се измиват, обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета. Плодът се изсипва в дълбока тава и се поръсва с 1, 5 кг захар.

Налива се 500 мл вода и се слага на котлон. Като заври водата, започва да се бърка с решетъчна лъжица. Котлонът се намаля на по-слабо. Пяната, която се образува се обира.

След това се добавят 2 с.л. коняк, за да се запази цвета на сладкото. Когато се сгъсти сиропът, се добавя лимонтозуто и листата индрище. Разбърква се добре и се оттегля от котлона.

Конфитюрът се разпределя в сухи бурканчета, затварят се с капачки и се обръщат надолу. Оставят се така 24 часа на хладно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: