Бейти кебап

23/07/2015
Геро
отГероНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
  • Преглеждания общо2 709
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцания ситно лук объркайте със солта и добавете към каймата заедно с доматеното пюре, зехтина, скълцания магданоз и черен пипер. Омесете сместа добре и оставете в хладилник за 24 часа по възможност.

Загрейте маслото в подходящ съд и запържете каймата, като разбърквате, докато се сготви и добие по-тъмен цвят.

Намажете арабските питки със зехтин и завийте във всяка от плънката, така че да не изпадне. Намажете питките с още малко зехтин и от външната страна.

Подреждайте ги в тава и сложете да се запекат в умерена фурна за около 15-20 минути.

Объркайте съставките за соса и залейте изпечения кебап с него веднага след изваждането от фурната. Поръсете с магданоз.

Може да поднесете Бейти кебап с нарязани домати и краставици, лук и кисело мляко.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари (2)

Anka Neykova
Anka Neykova
04.01.2017 02:49
https://www.youtube.com/watch?v=CCCFHt-Nzrs


Beyti Kebab Recipe - Turkish Cuisine
0
0
Plesneva
Plesneva
04.01.2017 00:10
Този кебап се казва Сарма бейти кебап.Характерното в Бейти кебапа е чесъна,който не виждам да фигурира в рецептата ви.Трите кебапа - Адана,Урфа и Бейти изглеждат почти еднакво,разликата е във вкуса им.Адана кебапа е лют,Урфа е кебапа с най-малкото подправки,а Бейти кебап е най-ароматния,заради чесъна и магданоза.Надявам се да е просто пропуск от Ваша страна и админите ще поправят грешката :)
ПП:Снимката е чудесна,точно като от турски ресторант.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни рецепти