Печени тиквички с доматен сос

22/08/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър11862810616
"С комплименти от Средиземноморието - вкусен и здравословен обяд за всички, които не са почитатели на мръвките "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 702
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зехтин - 1 с.л.
  • тиквички - 3 бр.
  • червен лук - 1/2 глава
  • доматен сос - 300 мл пасата
  • мащерка - 2 с.л. прясна
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса и намажете тава за печене със зехтин. Нарежете тиквичките на тънки резени и сложете половината от тях в тава. Добавете нарязания лук.

Сипете половината пасата и поръсете с мащерка, овкусете със сол, черен пипер и по желание можете да добавите малко чесън.

Добавете останалите тиквички, сипете и оставащата пастата, поръсете с още сол и черен пипер, покрийте с фолио и запечете за 40-45 минути. Сервирайте веднага.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар