Агнешко бутче с печени картофи

19/07/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър11862810632
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 691
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете 8 разреза в бутчето и сложете чесъна вътре. Сложете агнешкото в тава. Смесете зехтина, лимоновия сок, подправките, шафрана с водата и намажете агнешкото.

Оставете го да се маринова за 2 часа. Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете картофите и лука и ги наредете в тавата.

Извадете бутчето от маринатата и ги сложете отгоре, сипете маринатите върху него и запечете за 2 часа, като от време на обръщате.

Сложете фолио отгоре и оставете да престои 15 минути на топло място. Поръсете с магданоз и сервирайте.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар