Чийзкейк с шоколад и вишни
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с шоколад и вишни

Чийзкейк с шоколад и вишни

EfrosiaEfrosia
Джедай
9434k1015k
Чийзкейк с шоколад и вишни1 / 2
09/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10-12 парчета
"Няма нужда да търсите идеалния чийзкейк, защото ние вече го открихме вместо вас - ето го и него"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошават се бисквитите и към тях се добавят 60 г захар и размекнатото масло. Разбърква се и сместа се изсипва в малка тавичка (20-22 см), покрита с хартия за печене.

Блатът се пече 15-20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

На водна баня се разтопява натуралният шоколад и се оставя да се охлади. Вишните се почистват от костилките и се задушават със 100 г захар, докато кипнат и пуснат сок, след което се охлаждат.

Разбъркайте с миксер в купа сметаната, крема-сиренето и останалата захар. Смесете една голяма лъжица от пухкавия крем с разтопения и охладен шоколад и постепенно добавете към него целия крем. Добавянето трябва да става постепенно, за да не се стегне шоколадът и да стане на бучки.

Върху бисквитеният блат се разпределя половината крем, отгоре се подреждат отцедени от сиропа половината вишни, след това се излива останалият крем и се заглажда отгоре. Чийзкейкът се охлажда поне 6 часа в хладилник. Поднася се покрит с останалите вишни заедно със сока от задушаването им.

Рейтинг

5 5
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: