Gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Ликьор»Ягодов ликьор с коняк

Ягодов ликьор с коняк

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Ягодов ликьор с коняк2 / 2
27/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
35

Необходими Продукти

  • коняк - 1 л
  • ягоди - 1 кг
  • захар - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се измиват и се почистват от дръжките. Слагат се в голяма бутилка, заливат се с коняка, бутилката се затваря добре и се оставя на слънце за 2 седмици.

След това се прецежда през сито и след това се филтрира през три слоя марля.

Захарта се смесва с половин литър вода и се вари на среден огън при непрекъснато бъркане, докато капка от сиропа, пусната в студена вода, не остава като меко топче. Сваля се от котлона и се охлажда напълно.

Добавя се ягодовата течност и сместа се разбърква добре, след което се разпределя в бутилки. Затварят се и се оставят на стайна температура 5 дни. Ликьорът се съхранява на тъмно и хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: