gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Панирано кисело мляко

Панирано кисело мляко

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5025k
Панирано кисело мляко1 / 2
07/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 буркан краве (над 4%)
  • лимони - 1/2 бр.
  • галета - около 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • черен пипер - 1 щипка прясно смлян
  • сол - 1 щипка
  • олио - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в подходящ дълбок съд и сипете галетата в друг подобен.

Загрейте олиото много добре в тиган.

С лъжица (по-малка или супена) гребвайте от киселото мляко. Бързо и внимателно, без да разваляте формата му, го овалвайте в яйцата, галета и отново в яйцата, след което пускайте в тигана леко.

Готовото кисело мляко пане оставете да изстине и го поръсете със сол, пипер и лимонов сок.

Поднесете го с украса от магданоз и резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
изобщо не мога да си представя как гребвам кисело мляко и без да му разваля формата го овалвам- да не е замразено :)
11.04.2016 12:28
3
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Mnogo interesna recepta!
13.03.2016 21:31
1