Задушена патица

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5012k
Задушена патица1 / 3
06/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене90 мин.
Общо135 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и подсушете патицата, след което я осолете. Запържете я в сгорещено масло в дълбок съд от всички страни до златисто. Добавете ситно нарязаните лук, целина и моркови и овкусете с дафинов лист, бахар, черен пипер.

Долейте малко вода и задушете патицата. След като омекне, извадете я от съда, за да поизстине. Пасирайте зеленчуците, като прецедите преди това саса от задушаването.

Направете запръжка от 1 с.л. масло и 1 с.л. брашно, разредете с виното и бъркайте, докато сосът се сгъсти.

Нарежете патицата на порции и поднесете със соса и гарнитура от картофи и салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: