Миди с гъби и винен сос
gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди с гъби и винен сос

Миди с гъби и винен сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9434k1015k
Миди с гъби и винен сос1 / 2
30/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2-3
"Опияняващ аромат и изтънчен вкус - така можем да го опишем най-точно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете мидите и ги сложете да се варят с лука и черния пипер, докато се отворят. Нарежете гъбите на малки парченца и ги задушете до омекване с 1-2 супени лъжици масло.

Извадете мидите от черупките, а отделно запържете брашното с 2-3 супени лъжици масло.

Добавете сметаната и при нужда малко вода от бульона на мидите, за да се получи приятен сос. Прибавете виното, малко черен пипер и лимон, нарязан на резенчета. Когато сосът заври, сложете мидите заедно със задушените гъби.

Ястието ври на тих огън 10-15 минути, след което се поднася.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: