Алиго - френско картофено пюре с демиглас
Aligot - French Mashed Potatoes with Demi-Glace
gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Пюрета»Алиго - френско картофено пюре с демиглас

Алиго - френско картофено пюре с демиглас

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k277k
Алиго - френско картофено пюре с демиглас1 / 2
17/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
325 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се сос демиглас, като кокалите се намазват с доматеното пюре и се слагат в тава, назамана с олио, заедно с лука, чесъна и моркова. Пекат се на 200 градуса до кафява коричка.

Слагат се в тенджера, заливат се със студена вода и се варят 5 часа на среден огън. Бульонът се прецежда. Червеното вино се загрява на котлона и се вари, докато се изпари наполовина. Добавя се бульонът и сместа се вари, докато се образува гъст сос. Охлажда се и се оставя в хладилника за 5 часа. Сместа се желира и след като се извади от хладилника, се нарязва на парченца.

Цвеклото се обвива във фолио и се запича до омекване във фурната. Обелва се и се настъргва на едро. Картофите се обелват и се сваряват до омекване. Крема сиренето се намачква с вилица.

Сметаната се загрява на бавен огън, без да кипва. Картофите се пасират или се претриват през гевгир. Добавя се загрятата течна сметана и маслото и пюрето се разбърква. Добавя се крема сиренето и пюрето се загрява на бавен огън при непрекъснато бъркане.

Слага се в тавичка, намазана с мазнина, и се пече 20 минути на 190 градуса. Вади се, поръсва се с настъргано цвекло и с кубчета демиглас. Сервира се веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: