Сладолед с целувки и кондензирано мляко
Ice Cream with Meringues and Condensed Milk
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Млечен Сладолед»Сладолед с целувки и кондензирано мляко

Сладолед с целувки и кондензирано мляко

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k275k
Сладолед с целувки и кондензирано мляко1 / 2
18/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции6
"Хиляди целувки за онзи кулинарен гений, който е измислил този сладолед с целувки и кондензирано мляко"

Необходими Продукти

  • за целувките
  • яйца - 4 бр. белтъци
  • пудра захар - 200 г
  • за сладоледа
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 5 бр. белтъци
  • сметана - 800 г
  • кондензирано мляко - 300 мл подсладено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвят се целувки, като белтъците се разбиват с пудрата захар и от сместа се слага с чаена лъжичка в тава, постлана с хартия за печене. Пекат се 30 минути на 150 градуса. Фурната се намалява на 100 градуса и целувките се пекат още час и половина. След това температурата се увеличава на 180 градуса и след 5 минути фурната се изключва. Целувките се оставят за 30 минути във фурната.

Приготвя се сладолед, като яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Белтъците се разбиват на сняг. Отделно се разбива сметаната, като по малко се добавя от кондензираното мляко. Добавят се белтъците, всичко се разбърква и се оставя да се замрази във фризера. След 1 час се изважда, разбърква се и се поръсва с натрошените целувки. Оставя се във фризера за 4 часа.

При поднасяне може да гарнирате със свежи плодове по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: