Марципан

17/08/2015
Тина
отТинаНовак
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
  • Преглеждания общо1 261
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бадеми - 200 г бадемово брашно (фино смлени бадеми)
  • пудра захар - до 130 г пресята
  • белтъци - 30 г (1 бр.) или 3 с.л. вода
  • бадемов екстракт - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа бадемовото брашно с 80 г от пудрата захар и добавете водата (1 белтък) и бадемовият екстракт.

Омесете добре всичко, докато се получи гладка паста, като при нужда добавете още пудра захар, за да стане сместа хомогенна.

Оформете готовия марципан на продълговато руло и го увийте във фолио, за да се съхрани по-добре. Може да го съхранявате на стайна температура.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар