Вино от смокини

Вино от смокини

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k275k
Вино от смокини1 / 2
18/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции25
"Запазете виното от смокини за най-съкровените моменти!"

Необходими Продукти

  • сушени смокини - 1 и 1/2 кг
  • захар - 1 кг
  • вода - 4 л
  • винена мая - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смокините се режат на много ситни парченца и се изсипват в голям съд с обем 8 литра, за предпочитане дамаджана.

Захарта и водата се варят до пълното разтваряне на кристалчетата и след това се оставят на котлона още 15 минути на бавен огън.

Сиропът се охлажда, прецежда се и се добавя в дамаджаната заедно с винената мая.

Гърлото на дамаджаната се покрива с хартия за печене, като се правят няколко дупки с игла и се стяга с ластик. Оставя се за 1 месец на топло, като не се отваря.

След това се прецежда, разпределя се в бутилки и се съхранява на хладно.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: