Кекс с немско грозде и хрупкава коричка

16/09/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо427
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се смес за хрупкавата коричка, като 50 грама от маслото се нарязва на ситно с нож и с ръце се смесва с овесените ядки, 50 грама от захарта и 50 грама брашно.

Останалото брашно се смесва със солта и бакпулвера. В отделен съд се разбиват захарта с останалото масло, по едно се добавят яйцата и всичко се разбърква до еднородна смес.

Маслената смес се добавя към брашното и се разбърква добре. Немското грозде се добавя в тестото и внимателно се разбърква.

Тестото се излива във форма за кекс, намазана с мазнина, отгоре се разпределят трохите за коричката. Пече се 35 минути на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар