Шампанско от немско грозде

06/09/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо198
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 10-литрова дамаджана се слага цариградско грозде. Добавя се захарта и всичко се залива с вода. Затваря се с тапа, в която е пробита дупка и в нея има малък маркуч, който се потапя във вода.

Дамаджаната се оставя на тъмно и хладно за 40 дни, за да може сместа да ферментира.

Шампанското се прецежда, разпределя се в бутилки и се оставя в хладилника за 1 месец.

След това бутилките леко се отварят, за да излезе насъбралият се газ, бутилките отново се затварят и се съхраняват на тъмно и хладно.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар