Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Компот»Компот от праскови с джинджифил

Компот от праскови с джинджифил

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Компот от праскови с джинджифил2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Не ви трябват буркани, не ви трябват капачки, трябва ви само една дълбока кана и приятели, с които да споделите уникалната наслада на компота от праскови с джинджифил"

Необходими Продукти

  • лимонова кора - 1 с.л. настъргана
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • вода - 3 ч.ч.
  • праскови - 4 бр.
  • лед - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасковите се попарват с вряла вода, оставят се за 2 минути, пускат се в студена вода и ципата им се обелва. Костилките се отстраняват и плодовете се режат на осминки.

Водата се кипва. В тенджера с дебело дъно се слага захарта, джинджифилът, лимоновата кора и ванилията.

Залива се с горещата вода и се кипва. След като захарта се разтвори напълно, се добавят прасковите.

Сместа се загрява на бавен огън, докато кипне, и се сваля от котлона.

Охлажда се, добавя се лед и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: