Руски квас с джинджифил

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k275k
Руски квас с джинджифил1 / 2
06/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции20

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се нарязва на филии и се пече на 100 градуса в продължение на 25 минути. След това фурната се увеличава на 200 градуса и хлябът се пече още 15 минути.

Сухарите се слагат в голяма тенджера. В друга тенджера се кипва водата и с нея се заливат сухарите. Тенджерата се покрива с кърпа и се оставя за 4 часа.

Течността се прецежда и се добавят захарта и маята. Покрива се с кърпа и се оставя на топло за 24 часа. Прецежда се.

Джинджифилът се настъргва и се добавя към течността заедно с меда и стафидите.

Разпределя се в бутилки и се затварят. Слагат се в хладилника, където се съхраняват.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: