Стерилизирана имамбаялдъ
Sterilized Imambayalda
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Буркани»Стерилизирана имамбаялдъ

Стерилизирана имамбаялдъ

EfrosiaEfrosia
Джедай
9685k1119k
Стерилизирана имамбаялдъ1 / 2
02/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции3-4 буркана
"Дълго, след като и последните предни патладжани са изчезнали от сергиите, може да се наслаждавате на имамбаялдъ с тази рецепта!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 кг
  • олио - 2 к.ч.
  • лук - 300 г
  • моркови - 400 г
  • целина - 100 г
  • чесън - 1 глава
  • домати - 250 г червени
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • дафинов лист - 1 брой
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на дължина, осоляват се и се оставят в наклонена тавичка да се отцедят от горчивия сок. След това се изпържват в олио и се отцеждат.

В същата мазнина се изпържват наситненият лук, нарязаните моркови, целина и чесън. Накрая се добавят червените домати, нарязани на кубчета, заедно със солта, черния пипер и дафиновия лист. На дъното на буркан (500 мл) се налива 30 мл олио.

Патладжаните се нареждат в буркани, като помежду им се слага от запържените зеленчуци. Прибавя се и наситнен магданоз.

Затварят се и се стерилизират за 1 час, след което се охлаждат 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: