Турски чай

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5021k
Турски чай1 / 6
16/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"А вие знаете ли как да приготвите правилно ароматен турски чай?"

Необходими Продукти

  • турски чай - 5 с.л.
  • захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на традиционен турски чай ще ви трябва двоен чайник или 2 чайника един върху друг.

Напълнете долния чайник с вода, а в горния сложете черния чай. Сложете да се вари на умерен котлон, като трябва да се вари 5 минути след завирането и да се снеме от котлона.

Оставете чайниците да починат за 1 минута, след което залейте чая в горния чайник с 2 пръста вода от долния. Върнете отново чайниците на котлона един върху друг и запарете за 15-20 минути на слаб котлон.

Разпределете чая в прозрачни стъклени чашки и поднесете горещ, като подсладите на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: