Лучник
Onion Pie

Лучник

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1124k
Лучник1 / 2
04/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
"Това е една от най-добрите рецепти за лучник - не се приготвя трудно, а вкусът е повече от добър Опитайте го и ще се уверите сами"

Необходими Продукти

  • сирене - 250 г краве
  • кори - 500 г за баница
  • лук - 1 кг кромид
  • яйца - 2 броя
  • олио - 250 мл
  • черен пипер - 1/2 г млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на филийки и го задушете в подсолена вода до омекване. Отцедете го и го размесете с натрошеното сирене, разбитите яйца и черния пипер.

Корите се ръсят с мазнина, слепват се две по две, върху тях се слага плънка и се навиват на рула. В тавата навитите кори се подреждат под формата на охлюв.

Лучникът се пече в умерена фурна около 30 минути.

Поднася се топъл с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
57
40
32
21
10
Дай твоята оценка: