Конфитюр от кайсии и сини сливи
Džem od kajsija i plavih šljiva
gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от кайсии и сини сливи

Конфитюр от кайсии и сини сливи

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k277k
Конфитюр от кайсии и сини сливи1 / 2
24/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
25
"И поотделно са вкусни, но комбинацията от двете е просто неустоима"

Необходими Продукти

  • сини сливи - 1 кг
  • кайсии - 1 кг
  • захар - 1 кг
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сливите и кайсиите се разрязват на половинки, костилките се отстраняват. Бланшират се във вряща вода за 2 минути.

От водата и захарта се сварява захарен сироп, докато кристалите захар се разтворят напълно.

Вари се още 5 минути на бавен огън. С този сироп се заливат плодовете и се оставят за 3 часа.

След това се варят до сгъстяване при непрекъснато бъркане на бавен огън.

Конфитюрът е готов, когато малка част от него застива в лъжица като желе. Разпределя се в буркани, затварят се и се обръщат, за да изстинат напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: