Крем карамел с тиква

Крем карамел с тиква

EfrosiaEfrosia
Джедай
9414k1014k
Крем карамел с тиква1 / 2
04/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции15-17 бр.
"Разнообразете класическата рецепта за крем карамел с малко тиква и се насладете на великолепен резултат"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер яйцата и прясното мляко, прибавете 250 г захар. Обелете и сварете тиквата, пасирайте я и я прибавете към сместа с млякото, яйцата и добавете 130 г захар.

Пригответе две различни по големина тави, като в по-малката сипете останалата захар, сложете я на котлона и я оставете докато покафенее.

В нея се изсипва приготвената смес. В по-голямата се сипва вода и в нея се поставя по-малката. Крем карамелът се пече на водна баня във фурна до златист цвят.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: