Сос Хариса
Sos Harisa

Сос Хариса

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k9k
Сос Хариса1 / 2
28/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Ако сте любители на пикантното, този сос е специално за вас - пригответе и хапвайте с удоволствие и апетит"

Необходими Продукти

  • чушки - 2 бр. червени камби
  • люти чушки - 6 бр.
  • хабанеро - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • кимион - ¼ ч.л. семена + ½ ч.л. на прах
  • кориандър - ¼ ч.л. семена
  • мента - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете чушките, сложете ги в найлонов плик, за да се задушат, след което ги обелете.

Кипнете подсолена вода и сложете чушката хабанеро и лютите чушки, задушете ги за 3 минути.

Отцедете и ги охладете, махнете семената им. Запечете на сух тиган семената кориандър и кимион за около 2 минути.

Начукайте ги, добавете ментата, кимиона на прах. Прехвърлете подправките в блендер заедно спечените чушки, лютите чушки, лимоновия сок, чесъна и олиото.

Пасирайте до получаването на гладка смес. Поръсете накрая със зехтин и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: