Сос Хариса

Сос Хариса

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k4k
Сос Хариса1 / 2
28/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции5
"Ако сте любители на пикантното, този сос е специално за вас - пригответе и хапвайте с удоволствие и апетит"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Изпечете чушките, сложете ги в найлонов плик, за да се задушат, след което ги обелете.

Кипнете подсолена вода и сложете чушката хабанеро и лютите чушки, задушете ги за 3 минути.

Отцедете и ги охладете, махнете семената им. Запечете на сух тиган семената кориандър и кимион за около 2 минути.

Начукайте ги, добавете ментата, кимиона на прах. Прехвърлете подправките в блендер заедно спечените чушки, лютите чушки, лимоновия сок, чесъна и олиото.

Пасирайте до получаването на гладка смес. Поръсете накрая със зехтин и поднесете.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: