Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Хрупкави панирани скариди с китайски сос

Хрупкави панирани скариди с китайски сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Хрупкави панирани скариди с китайски сос1 / 2
29/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Разкошни панирани скариди по китайска рецепта, които можете да поднесете с хубаво бяло вино!"

Необходими Продукти

  • скариди - 450 г
  • яйца - 1 бр.
  • царевично нишесте - 4 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.л. сухо
  • соев сос - ½ ч.л.
  • сол
  • олио
  • брашно - ½ ч.ч.
  • вода - ½ ч.ч.
  • сода за хляб - ½ ч.л.
  • За соса
  • оцет - ½ ч.ч. винен
  • кетчуп - ½ ч.ч.
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смесете всички продукти за соса и ги оставете настрана. Почистете скаридите и ги разрежете почти наполовина.

Смесете яйцата, 1 с.л. от царевичното нишесте, виното, соевия сос и сол.

Прибавете към скаридите, покрийте и охладете за 10 минути. Загрейте олио в тиган.

Разбъркайте брашното с водата, оставащото нишесте, 1 с.л. олио, содата за хляб и сол.

Прибавете скаридите и разбъркайте добре. Изпържете ги и сервирайте със соса.

Разкошни панирани скариди, които можете да поднесете с чаша студено бяло вино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: