gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли на грил тиган

Пилешки пържоли на грил тиган

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k11k
30/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Вкусно и здравословно предложение за хапване, от което непременно ще се възползваме"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр.
  • чесън - 2 ч.л. ситно нарязан
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • черен пипер
  • зехтин - 1 с.л.
  • лимонов сок - от 1 бр.
  • магданоз - за украса
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всяка пилешка гърда на два или три резена. В купа смесете лимоновия сок, пасирания чесън, солта, двата вида пипер и зехтина.

Сложете гърдите в маринатата, и ги оставете да се мариноват в хладилник за няколко часа, а най-добре за цяла нощ.

Загрейте грил тиган и леко го намажете с мазнина, запечете пилешките гърди, поръсете ги с магданоз и сервирайте с гарнитура от зеленчуци по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: