Студен ягодов топинг

30/08/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър11862811039
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо905
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ягоди - 2 ч.ч. нарязани
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • захар - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете нарязаните ягоди и захарта в малка тенджерка. Сипете около 1/3 ч.ч. вода, загрейте и варете, докато сместа се редуцира, като от време на време разбърквате.

Смесете нишестето с 2 с.л. вода и разбъркайте до получаването на гладка смес.

Сипете я при ягодите, разбъркайте и продължете да варите още 4-5 минути. Махнете от котлона и добавете ванилията.

Охладете топинга и ако искате можете да го пасирате, за да стане гладък или го оставете така. Сервирайте с палачинки, мелба или сладолед.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар