Френски пай с боровинки
Francuska pita sa borovnicama
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Френски пай с боровинки

Френски пай с боровинки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k277k
Френски пай с боровинки1 / 3
03/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Ако някой ви каже, че не обича боровинков пай, да знаете, че лъже"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се тесто, като маслото се реже на кубчета. Добавя се брашното, солта и захарта и се реже до образуване на трохи. Добавя се водата и се замесва тесто. Прави се на топка и се оставя в хладилника за 30 минути.

Разточва се на кора с дебелина около половин сантиметър. Разделя се на две части.

Прави се плънка, като се смесват боровинките, кафявата захар и нишестето.

Едната кора се слага в тава, постлана с хартия за печене. Отгоре се слага плънката.

Върху плънката се слагат парченца масло. Другата част от тестото се набожда с вилица на няколко места и с нея се покрива плънката.

Краищата на тестото се защипват, отгоре се намазва с жълтък и се поръсва с бялата захар. Пече се 20 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
33
20
10
Дай твоята оценка: