Дунавска салата
Danube Salad

Дунавска салата

EfrosiaEfrosia
Джедай
9635k1017k
Дунавска салата1 / 2
05/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Готвене5 мин.
Общо125 мин.
Порции15-20 буркана
"Дунавската салата се приготвя рано-рано, за да име време да втаса за зимата!"

Необходими Продукти

  • зеле - 6 кг
  • моркови - 3 кг
  • чушки - 2 кг капия
  • домати - 2 кг зелени
  • кервиз - 1 китка
  • оцет - 750 г
  • захар - 500 г
  • олио - 500 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оцетът, захарта, солта и олиото се смесват в тенджера и се кипват.

Нарязаните зеленчуци (без целината и магданоза) поотделно се попарват в горещата марина. Смесват се докато са още топли, прибавя се нарязаната целина, магданоз и черен пипер, и се нареждат плътно в буркани с капачки.

Стерилизират се за 5 минути.

След няколко седмици Дунавската салата е готова за ядене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: