Клафути с кайсии

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k8k
Клафути с кайсии1 / 3
02/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Един сладкиш за душата - така обичаме да готвим ние"

Необходими Продукти

  • кайсии - 500 г без костилки
  • брашно - 60 г
  • масло - 2 с.л.
  • коняк - 2 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • сол - 1 щипка
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • захар - 90 г
  • прясно мляко - 180 мл
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Във форма с диаметър 23 см изсипете разтопеното масло.

Наредете кайсиите на дъното и поръсете с коняка. Пасирайте заедно яйцата, млякото, лимоновата кора, захарта, ванилията, солта и брашно.

Исипете получената смес върху кайсиите. Запечете клафутито в загрята фурна около 45 минути.

Охладете и го обърнете, поръсете с пудрата захар и сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: