Кюфтенца със спанак и сирена

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k5k
Кюфтенца със спанак и сирена1 / 2
09/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • картофи - 175 г сварени и намачкани
  • грис - 115 г
  • пармезан - 5 с.л.
  • спанак - 115 г замразен
  • рикота - 115 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер
  • За маслото
  • масло - 6 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички съставки за кюфтенцата в купа и ги разбъркайте много добре, докато се получи хомогенна смес.

Направeте малки топчета и ги наредете на предварително застлана с фолио тава. Кипнете вода в тенджера и пускайте кюфтенцата за около 2 минути или докато изплуват на повърхността.

Вадете ги с решетъчна лъжица и редете в тава. Поръсете ги с пармезан и запечете за 2 минути в умерено загрята фурна или докато покафенеят леко.

Междувременно разтопете маслото в тенджерка и смесете с лимоновата кора и сок, босилека, черен пипер и сол.

Поръсете кюфтетата с лимоновото масло, украсете с босилек и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: