Кюфтета от булгур

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Кюфтета от булгур1 / 2
20/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Накарайте обикновените кюфтета да ревнуват, като ги замените с тези апетитни кюфтета с булгур"

Необходими Продукти

  • булгур - 1 ч.ч. натрошен
  • вода - 3 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • куркума - ½ ч.л.
  • кимион - ½ ч.л.
  • черен пипер
  • зехтин - 2 с.л.
  • брашно - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа накиснете булгура в 3 чаши вода за 1 час или докато водата се абсорбира и булгурът омекне. Отцедете добре течността.

Загрейте фурната на 180-200 °C. Намазнете тава за печене.

Прибавете оставащите съставки към булгура, разбъркайте много добре и оформете 8 зеленчукови кюфтенца.

Наредете ги в тавата и ги запечете до получаване на приятен златист цвят.

Кюфтетата от булгур са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Само с киснене не става!Твърди,сухи и от суровия булгур-твърди.
24.12.2023 18:25
Потребител#232028
Потребител#232028
Булгур се кисне бързо, но булгур кюфтелик, ситно смлян.
10.05.2019 09:45
5
Потребител#198212
Потребител#198212
Здравейте,може ли булгура да се свари вместо да се накисне? И в какво съотношение с вода,ако е възможно?
13.02.2019 15:46
1
Покажи всички подкоментари
Гергана
Гергана
Здравейте, а не би ли трябвало да се вари булгурът преди да се пече?
26.11.2015 19:20
1
1
maria
maria
Лично аз не го сварих само го накиснах за няколко часа,докато хубаво поеме течността,после само трябва да ги наглеждаш като ги печеш,че аз първия път като ги правих малко ги попрепеках,но вече 2-3 пъти ги правя и всички вкъщи много ги харесват.Приятен ден!
27.11.2015 14:48
1
maria
maria
Много вкусни станаха , малко ги препеках , но пак станаха хубави и за следващия път ще ги пека по-малко .
13.09.2015 23:13
7