Патешки гърди със специален сос

13/12/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Какво толкова им харесват на тези патешки гърди? Сериозно, толкова ли са хубави?"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 336
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • патешко месо - гърдите на една патица (около 300 - 350 г всяка), може и пушени
  • сметана - 100 мл готварска
  • бадеми - 200 г филирани или крокан
  • мед - 2 с.л.
  • боровинки - 100 г
  • сол
  • бял пипер
  • лук - 1 глава стар, настърган, за маринатата
  • горчица - 1 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • бял пипер - 1 щипка
  • соев сос - 4 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • водка - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете кожата от патешките гърди, начукайте леко, но без да се наранява целостта на месото. Ако използвате пушено месо, нарежете го на дебели филии.

Поръсете от двете страни със сол и бял пипер, поставят се в предварително приготвената марината за около 6 часа. Маринованите гърди се изпичат на плоча или в тефлонов тиган за по 5 минути от всяка страна.

В тенджера се слага медът леко се нагрява и се добавят сметаната, боровинките, соевият сос. Всичко се заварява за 5 минути. Преди поднасяне, готовите пържоли се поливат с този сос и се панират с бадемите (крокана). Поднесете с гарнитура от аспержи или броколи.подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

билияна
билияна
18.04.2014 13:24
Боже боже мои
0
0
Бай Иван
Бай Иван
27.03.2013 20:52
Пишеш че се отделя кожата от филето а на снимката ако не греша месото е с кожа
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв