Пилешко с нахут и бадеми

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16713448
11/09/2015
"Вълнуващо приключение в кулинарния свят на Мароко е това Пилешко с нахут и бадеми!"
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 508
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете бадемите във вода за 2 часа. Сварете предварително накиснатия за 1 нощ нахут и го отцедете.

Сложете пилешките гърди с маслото и половината от шафрана в тенджера.

Овкусете със сол и черен пипер и задушете, докато маслото се разтопи.

Прибавете нарязания лук и бульона, кипнете и добавете нахута и канелата.

Покрийте и задушете за 45-60 минути. Прехвърлете пилето в чиния.

Кипнете соса и щом се редуцира, добавете бадемите, магданоза и оставащия шафран. Гответе още 2-3 минути, овкусете с лимоновия сок и сипете върху пилето.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар