Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко с нахут и бадеми

Пилешко с нахут и бадеми

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пилешко с нахут и бадеми2 / 2
11/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Вълнуващо приключение в кулинарния свят на Мароко е това Пилешко с нахут и бадеми!"

Необходими Продукти

  • бадеми - 75 г бланширани
  • нахут - 75 г
  • бульон - 900 мл пилешки
  • пилешки гърди - 4 бр.
  • масло - 50 г
  • шафран - 1/2 ч.л.
  • лук - 2 глави
  • канела - 1 пръчка
  • магданоз - 4 с.л.
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете бадемите във вода за 2 часа. Сварете предварително накиснатия за 1 нощ нахут и го отцедете.

Сложете пилешките гърди с маслото и половината от шафрана в тенджера.

Овкусете със сол и черен пипер и задушете, докато маслото се разтопи.

Прибавете нарязания лук и бульона, кипнете и добавете нахута и канелата.

Покрийте и задушете за 45-60 минути. Прехвърлете пилето в чиния.

Кипнете соса и щом се редуцира, добавете бадемите, магданоза и оставащия шафран. Гответе още 2-3 минути, овкусете с лимоновия сок и сипете върху пилето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: