Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Бяла риба на фурна

Бяла риба на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Бяла риба на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5
"Вкусно и здравословно ястие, което с лекота могат да приготвят дори новаците в кухнята!"

Необходими Продукти

  • хек - 1 кг филе от хек или пангасиус
  • гъби - 400 г пресни
  • лук - 2 глави стар или връзка пресен
  • супа - 1 пакет суха гъбена
  • мазнина - 1/2 к.ч. растителна
  • копър - 1 връзка
  • черен пипер - 2 - 3 зърна
  • лимони - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавата, в която ще печете ястието, задушете с част от мазнината гъбите и лука. Върху вече задушените продукти подредете филетата от риба, овкусени по желание.

Разтворете гъбената супа в оказаното количество вода и изсипете върху рибата, полейте с останалата мазнина. Печете в загрята фурна около 30 минути.

Поднесете с гарнитура от задушени зеленчуци или свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
512
42
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Борислава
Борислава
Получи се страхотно! Гъбената супа може да се замени дори със зеленчуков бульон, както направих аз. Много солени са тези супи.
25.03.2013 11:49
2
1