Начин на приготвяне
Прясното мляко, яйцата и предварително смесените и пресяти брашно, сода и сол се смесват в дълбока купа и се разбиват, заедно с разтопеното масло до получаването на гладка смес.
От нея в равен тиган с незалепващо покритие се изпържват палачинки. От посоченото количество обикновено се получават 12 броя.
Още докато са топли, палачинките се намазват с течния шоколад (12 с.л.) и се завиват на рула. Поднасят се веднага, по желание с пресни ягоди (300 г) или други свежи плодове.
Палачинките с шоколад са един от най-вкусните начини за започване на деня.
Поднесени като закуска в леглото, заедно с чаша ароматно кафе, прясно мляко или цитрусов фреш, са ключът към сърцето на половинката!
Коментари