Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Тамале пай с боб и царевица

Тамале пай с боб и царевица

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Тамале пай с боб и царевица2 / 2
13/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • царевица - зърната от 2 бр.
  • риган - 1 с.л.
  • боб - 425 г от консерва
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • домати - 450 г
  • кимион - 2 ч.л.
  • люти чушки - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • За топинга
  • царевично брашно - 115 г
  • чедър - 40 г
  • масло - 1 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Сварете царевицата за 8 минути. Отцедете и обелете зрънцата.

Загрейте олиото и изпържете лука, чесъна и чушките за 5 минути. Прибавете лютите чушки и кимиона и пържете още 1 минута.

Прибавете доматите, доматеното пюре, боба, царевицата и ригана. Овкусете и кипнете, варете 10 минути. Междувременно направете топинга.

Смесете двата вида брашно, яйцето, млякото и маслото, разбъркайте добре. Прехвърлете зеленчуковата смес в тава, поръсете с царевичната смес и запечете за 30 минути.

Извадете от фурната, поръсете с чедъра и продължете да печете още 5-10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: