Бананов флан
Banana Flan

Бананов флан

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k6k
Бананов флан1 / 2
14/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции10 бр.
"Десертът днес ще ви изненада приятно и сме сигурни, че ще си хапнете поне две порции от него"

Необходими Продукти

  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • банан - 1 ч.ч. намачкани
  • кондензирано мляко - 420 мл подсладено
  • ванилия - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр. + 1 белтък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Разтопете захарта на бавен огън докато се карамелизира.

Сипете я в 10 малки формички. Междувременно разбийте яйцата с белтъка, добавете водата, млякото, бананите, ванилията и солта.

Разпределете в купичките. Наредете флановете в тави с вода до половината на купичките и запечете за 50-60 минути.

Охладете десертите, украсете с бананови резени и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: