gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани с моцарела и пармезан

Патладжани с моцарела и пармезан

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k12k
Патладжани с моцарела и пармезан1 / 2
14/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • зехтин
  • моцарела - 300 г
  • пармезан - 115 г
  • галета - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • магданоз
  • За доматения сос
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 3 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 400 г от консерва
  • захар - 1 ч.л.
  • босилек - 8 листенца
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните, поръсете ги със сол и ги оставете да се отцедят от горчилката за 30 минути.

Измийте и ги отцедете. Наредете ги тава, намажете със зехтин и запечете за 20 минути в загрята на 200 градуса.

Междувременно направете доматения сос. Загрейте зехтина и запържете лука за 5 минути.

Добавете чесъна, с след една минута и доматите и разбъркайте. Овкусете с малко захар, сол и черен пипер.

Кипнете, намалете огъня и варете 10 минути. Прибавете босилека. Намажете тава с малко зехтин и сложете половината патладжани на дъното.

Отгоре наредете половината моцарела, половината доматен сос и половината пармезан. Смесете оставащия пармезан с галетата.

Продължете така до завършване на продуктите, като завършите с пармезановата смес. Нарежете малко масло и го сложете отгоре. Запечете за 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: