gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена пъстърва на фурна

Печена пъстърва на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5018k
Печена пъстърва на фурна1 / 8
17/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Ароматна пъстърва, изпечена във фолио с букет от подправки!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително почистените риби се поставят в подходящ съд, посоляват се и се поливат с лимоновия сок и виното. Съдът се покрива и се оставят в маринатата поне 1 нощ.

Рибите се подреждат в предварително намазнена тава. Овкусяват се с риган и черен пипер, покриват се с алуминиево фолио и се пекат около 20 минути в предварително загрята на 200 г фурна. Фолиото се отстранява и рибите се запичат още 5 минути само на горно печене или на грил.

Пъстървата се поднася със салата по избор, поръсена обилно с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: