Печена патица с прясно зеле

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3127k
18/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • патица - 2 кг цяла
  • зеле - 2 кг
  • домати - 500 г (6 - 7 бр.)
  • червен пипер - 1 с.л. (10 г)
  • сол - на вкус
  • чубрица - на вкус
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Почистете и измийте патицата, разрежете я откъм гърдите, посолете равномерно и сложете да се вари на тих огън с малко вода, докато поомекне.

През това време скълцайте зелето и го задушете с малко вода и мазнина. Добавете към него предварително обелените и нарязани ситно домати. Задушете с тях 10 минути.

Объркайте зелето с червения пипер и чубрицата и прехвърлете в тавичка. Наместете патицата отгоре, залейте с бульона от варенето ѝ. Сложете да се изпече в умерена фурна, но по време на печенето я обърнете на няколко пъти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: