gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Кисели краставички в буркани

Кисели краставички в буркани

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5022k
Кисели краставички в буркани1 / 7
16/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
45 мин.
"Разчистете килера, защото ще искате да направите възможно най-много кисели краставички от тези - страхотни са"

Необходими Продукти

  • корнишони
  • лук - 3 резенчета на буркан
  • черен пипер - 5 зрънца на буркан
  • хрян - по 1 малко парченце корен на буркан
  • синап - десетина зрънца на буркан
  • захар - 1 с.л. на буркан
  • оцет - 3 с.л. на буркан
  • сол - 1 с.л. на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на буркана се поставят черният пипер, синапът и малко парченце хрян.

След това краставичките се нареждат плътно и се овкусяват със солта, захарта и оцета.

Накрая се поставят лукът и магданозът и се налива вода до ръбчето на стъкления съд.

Бурканите се запечатват и така приготвените консервите се подлагат на стерилизация, траеща около десетина минути.

Когато поизстинат се изваждат от водата и се поставят с капачката надолу.

Киселите краставички в буркани са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: