Пъстърва на скара

Пъстърва на скара

EfrosiaEfrosia
Джедай
9414k1014k
Пъстърва на скара1 / 3
15/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Метнете 2 рибки на скарата и ще хапнете здравословно само след 10-15 минути"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 4 изчистени
  • мазнина - 1 с.л. олио
  • лук - 2 глави
  • копър - 1 връзка
  • лимони - 1 брой
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пъстървите със студена вода. Подсушете ги отвън и отвътре. Напръскайте ги с лимоновия сок и леко ги посолете. Намажете с олиото 4 листа алуминиево фолио.

Измийте копъра и го изтръскайте от водата, нарежете го на едро. Обелете лука, нарежете го на дребно и го разбъркайте с копъра. Напълнете пъстървите със сместа и ги затворете. Сложете рибите върху парчетата фолио.

Съединете краищата на фолиото и ги завийте на плътни пакети. Печете на скарата по 15 минути от всяка страна. Сложете пъстървите в чиниите и ги украсете с резенчета лимон.

Рейтинг

5 21
4 13
3 4
2 5
1 0
Дай твоята оценка: