Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва на скара с лук и копър

Пъстърва на скара с лук и копър

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пъстърва на скара с лук и копър
Снимка: Dora Grozeva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Метнете 2 рибки на скарата и ще хапнете здравословно само след 10-15 минути"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 4 изчистени
  • мазнина - 1 с.л. олио
  • лук - 2 глави
  • копър - 1 връзка
  • лимони - 1 брой
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пъстървите със студена вода. Подсушете ги отвън и отвътре. Напръскайте ги с лимоновия сок и леко ги посолете. Намажете с олиото 4 листа алуминиево фолио.

Измийте копъра и го изтръскайте от водата, нарежете го на едро. Обелете лука, нарежете го на дребно и го разбъркайте с копъра. Напълнете пъстървите със сместа и ги затворете. Сложете рибите върху парчетата фолио.

Съединете краищата на фолиото и ги завийте на плътни пакети. Печете на скарата по 15 минути от всяка страна. Сложете пъстървите в чиниите и ги украсете с резенчета лимон.

Ако обичаш пъстърва, опитай и другите ни предложения за пъстърва на скара или тази вкусна пъстърва на тиган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
522
413
34
25
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Супер си е рецептата!
06.12.2022 17:56
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Добре изглеждат. Сигурно са и вкусни.
08.05.2016 13:33
1