gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Запеканки»Дробчета по селски с лук

Дробчета по селски с лук

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5019k
Дробчета по селски с лук
Снимка: Маргарита
1 / 4
18/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Толкова сочни, толкова апетитни - отлично се допълват както от вино, така и от студена биричка"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • олио - 2 с.л
  • домати - 3 бр.
  • лук - 2 големи глави
  • чушки - 3 - 4 бр. червени и зелени
  • гъби - 250 г
  • бяло вино - 200 мл + 200 за мариноване
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • риган - сух
  • магданоз - пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените дробчета се накисват с бялото вино поне за 30 минути, най-добре за една нощ. След това се изплакват и подсушават с домакинска хартия, нарязват се на половинки.

Лукът се нарязва на полумесеци, а чушките - на лентички. Доматите се бланшират в гореща вода, след което се обелват.

Дробчетата се запържват в 1-2 с.л. олио за около 5 минути под похлупак, след което той се маха и се оставят на тих огън до полуготовност, след което се изваждат. В мазнината се сотира лукът за няколко минути. Добавят се гъбите и чушките, а след 3-4 минути се добавят доматите, бялото вино и подправките.

Продуктите се объркват, дробчетата се връщат и ястието готви на тих огън, докато остане само на мазнина. Преди поднасяне поръсете със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: