Броколи Пане

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5012k
Броколи Пане
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
20/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
"Който не харесва броколи, значи не е опитал нашите панирани броколи"

Необходими Продукти

  • броколи - 800 г
  • царевично брашно - 2 и 1/5 к.ч.
  • яйца - 2 бр. големи
  • зехтин - 1 к.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щ.
  • червен пипер - 1 щ.
  • бира - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте броколите и ги накъсайте на розички. Пуснете ги във вряща вода за 4-5 минути и след това ги измийте с ледена такава.

Оставете бланшираните розички да се отцедят от течността, а през това време се захванете с панировката. Тя се приготвя от яйцата, брашното, бирата и подправките.

Всичко се смесва и се разбърква много добре. Отцедените броколи се потапят в сместа и се пържат в силно загрята мазнина, докато придобият златиста коричка.

След това се отцеждат върху кухненска хартия. По желание се сервират с млечен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: